Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

woensdag 22 oktober 2008

Een blij weerzien met pa & ma Janse

Op 3 oktober 2008 hebben wij (o)pa en (o) ma Janse van het vliegveld van Pietermaritzburg opgehaald. Wij troffen hen ietwat verreisd aan, want het was geen vlucht geweest zonder hindernissen. Maar dat werd snel vergeten, want om elkaar na ruim een jaar weer te zien was bijzonder fijn.

Ons huis is weer gevuld met Hollandse lekkernijen (hoewel de nieuwe voorraad snel slinkt...). We zijn weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes en foto’s van familie en bekenden. Max en Seth hadden vooraf 'voorspeld' wat opa het eerste zou doen wanneer hij bij ons logeert: “Zaden van planten en bomen verzamelen en het terras aanvegen”. Hoewel die dingen intussen allebei gebeurd zijn, was één van de eerste dingen die pa oppakte het opruimen van onze schuur. Inmiddels is de schuur nu de meest opgeruimde plek van ons huis.

De eerste dagen waren regenachtig en kil. Ma heeft onder andere kunnen genieten van de warmte van de houtkachel. Maar na een dag of drie brak de zon door en toen was het zomaar 32 graden! Dat was even schakelen, vooral voor ma.

In die eerste week zijn pa en ma mee gegaan naar een kerkdienst in de Dopperkerk. Daar werd (uiteraard) gepreekt en psalmen gezongen in het Afrikaans. Jammer genoeg konden zij er weinig van verstaan. Zij hebben de scholen van Max en Seth bezocht en kennis gemaakt met enkele collega’s en vrienden. Boodschappen gedaan in de plaatselijke supermarkt en intussen een plan gemaakt om een aantal dagen een wildpark te gaan bezoeken.

Op zondag 12 oktober hebben zijn pa en ma met Hans meegereden naar KwaNdengesi. Hans was uitgenodigd om daar te komen preken, een nieuwe ervaring.

Inmiddels is het 17 oktober en…regent het weer. Gisteren zijn pa en ma enthousiast teruggekomen van een 3-daags bezoek aan het wildpark Hluhluwe en Umfulozi. Ze hebben genoten van alle dieren en planten die ze hebben gezien.

Daarnaast hebben ze een traditional cultural Zuluvillage bezocht. Daar daar liet men onder andere zien hoe men vroeger wapens, gereedschappen en potten vervaardigde.

Tijdens deze tour hadden zij een persoonlijke gids. Deze man heeft hen thuis afgehaald en na afloop van de reis weer teruggebracht. Het is zo goed bevallen, dat pa en ma er over denken om hem nog een keer te vragen als gids. Misschien wel richting Drakensbergen of Lesotho.

Maar eerst een paar dagen relaxen aan de Ashmore Road.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Wat heerlijk Eefke, en ook pa en ma Janse, dat jullie zo mogen en kunnen genieten.Heerlijk ook voor de jongens en wat een bijzondere ervaring dat ze met Hans mee konden naar een preekdienst, super.Ideaal ook dat de schuur zo opgeruimd is, is heel wat waard................een goede tijd verder nog met elkaar, liefs en groetjes, Matthea.

Cobie Vel Tromp zei

Zoveel lekkernijen in een keer!!!
Je zou je bijna in Nederland wanen.
Het is ook wel weer op z'n Afrikaans om zoveel lekkers te krijgen.
Nou Kees je wordt gelijk maar weer aan het werk gezet, fijn dat jullie zo van het uitstapje hebben genoten. Nog fijn dagen en straks een goede thuisreis gewenst.
Groetjes, Cobie en Bert.