Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

zaterdag 16 februari 2008

De Sint gemist

Tja, jullie weten vast wel dat er zo rond 5 december van alles mis kan gaan. Het kan bijvoorbeeld hard vriezen en sneeuwen en ja, dan wordt de kans dat de Sint langs komt steeds kleiner. Maar het kan ook zijn dat de goede oude man wat vergeetachtig is en cadeautjes verwisselt, of erger helemaal niet bezorgd! Paniek alom.

Aan de ene kant (van onze emigratie) hebben wij hier helemaal geen acht op geslagen. Vijf december ging hier in het zo warme Afrika als een sluipende panter voorbij. Nee, geen sint gezien, laat staan een zwarte piet. Tja, nu wordt het hier wat moeilijker natuurlijk, want op het eerste gezicht zwarte pieten genoeg, maar merendeel bevinden die zich in de cultuur van witte boorden criminaliteit. Niet echt kind vriendelijk dus. Paniek alom.

Zoals jullie al begrepen hebben hebben we desondanks toch (min of meer) Sinterklaas gevierd. De container met al onze spullen was namelijk niet alleen een feest der herkenning, maar ook van verrassing. 'Heee, kijk nu! O ja, die hadden we ook nog.' Tot aan kikkerzakken aan toe. Om eerlijk te zijn was het wel een beetje te veel van het goede. Gewoonlijk, wanneer iemand een cadeautje krijgt, dan laat je het wel uit je hoofd om het door een ander uit te laten pakken, maar in ons geval hadden we gehoopt op de inzet van pieten van het verhuisbedrijf. Maar (zoals jullie al weten) lieten zij het op de bewuste vrijdagmiddag afweten. Paniek alom.

Toch is alles goed gekomen. Het stof is wat gedaald en wij genieten meer en meer van ons huis. We gaan beseffen dat we er zijn en dat we onze 'gewone' leventje weer kunnen oppakken. Vooral aan de jongens kunnen we dat zien. Heerlijk gewoon. Maar goed, waar waren we gebleven? O ja, in december. We pakken die draad weer even op. Sinds de boot in Durban is gearriveerd en wij onze pakjes hebben uitgepakt, daar hoort ook een 'Dank u Sinterklaasje' bij. Misschien raad u het al: de CD's zijn gevonden hoor!!! "Ernst en Bobby met Sinterklaas" "De leukste Sinterklaas liedjes" ze galmen door het huis én zetten aan tot fantasie. Seth is helemaal om, blijkbaar heeft hij een ronde gemist en haalt zijn hart op met zijn verkleed kleren! Paniek alom?

Ach nee hoor, zwarte piet is deze temperaturen wel gewend. Toch? Complet met een pruik, dikke maillots en de zak op de rug gaat hij onvermoeibaar door. Geen reden tot paniek, gewoon je werk doen: pakjes afleveren.








2 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een pietje is die man, wat een pietje is die man, zo ene piet die je hier niet vinden kan, hahahahaha, heerlijk.
Maar het allerleukste vind ik dat jullie zelf ook zo genieten.
Gister had ik een reactie geplaatst, maar die is niet aangekomen, hopelijk deze wel.
xxxxMatthea.

Bert Vel Tromp zei

Geweldig Seth, leuke foto's ik heb ze opgeslagen in mijn fotoalbum.
Als we nog eens bij jullie komen zullen we heel wat te bepraten hebben en ik denk nog meer fot's bekijken!
Groetjes aan allemaal, ook van oma.
Doeg,opa Bert.