Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

woensdag 23 september 2009

Max in de schijnwerpers!

Tja, hoe zullen we het zeggen? Trots? Of "gereformeerd" dankbaar? Ach, we zijn gewoon heel erg blij met wat Max op school presteerde.

Afgelopen weken begon op school het jaarlijkse 'debate contest'. In de Engelse les krijgen de leerlingen een opdracht om over een onderwerp te spreken. Zij moeten zich daarop voorbereiden en tijdens een van de lesuren hun speech houden. Iedere les zijn een een paar leerlingen aan de beurt en telkens vallen er een aantal af. Gaandeweg blijven er een paar studenten over, die gaan dan door naar de algemene schoolcompetitie.

In deze competitie 'strijden' eerst de jaar- of klasgenoten tegen elkaar, ook dit is weer een afvalrace. Wel jullie voelen het al aankomen. Telkens was Max verrast, maar ronde na ronde bleef hij over bij de winnaars. Afgelopen week was er (zeg maar) een semi-finale. Ook dit was een ronde met veel afvallers, ook al Max zijn klasgenoten, behalve… Max! Sinds dien moest Max zich voorbereiden op de grote finale voor heel de school. Het aardig hierbij was dat Max heel veel support van zijn klasgenoten en vrienden kreeg.

We hoorden hen zeggen: 'Stel je eens voor, Max, dat jij als Nederlandse jongen… Max, make us proud on you!' Enzovoorts. Wel Max, was vrij nuchter, of realistisch en dacht daar het zijne over, maar diep in zijn hart (denk ik)…

Gisteren was het dan zover. Het grote schooldebat werd gehouden. De finalisten hadden een onderwerp opgekregen, waarop zij zich konden voorbereiden. Max koos voor het onderwerp: 'Wie zou je wel eens willen ontmoeten?' Zijn antwoord (=onderwerp) de Vliegende Hollander. Helaas waren wij er niet bij, maar Max kwam goed door deze ronde heen en kwam dus voor de laatste test.

De tweede ronde van de finale was een improvisatie opdracht (en O, wat was hij zenuwachtig) met als titel: 'Welke gebeurtenis heeft jouw leven het meest veranderd.' Wel, nu zou je kunnen zeggen dit was een ongelijke strijd, maar wij denken daar anders over. Maar we geven toe, het was een inkoppertje. Max sprak over zijn emigratie naar Afrika.

Wel, het zal jullie niet meer ontgaan. Max won met glans (ik bedoel met een grote grijns op zijn gezicht) de contest en werd de beste 'debater' van heel Grace College! Max, de Nederlandse jongen, die twee jaar geleden hakkelend en stotend zich in het Engels verstaanbaar probeerde te maken mocht met de trofee naar huis.

Wat mij in het bijzonder opviel was de enthousiasme van vele, vele kinderen en docent op school. Het werd hem van harte gegund.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Max... en familie

Een geweldige prestatie.
Ik hoop je dat je nog fatsoenlijk nederlands kan praten, anders heb ik toch een fat probleem ;-)

Groet, Harro

Bert Vel Tromp zei

Wouw daar zijn we reuze trots op en heel erg blij voor jou en ons.
wat een prestatie!
opa Bert oma Cobie

Francina zei

WAT SUPER, GEWELDIG, TE GEK MAX!!!
Ik vind het echt niet te geloven!!!
Je tantetje zit hier met kippenvel en tranen in d'r ogen...
WAT BEN JE TOCH EEN KANJER!!!

Big hug,
Francina

Anoniem zei

Een te wauw, te gek, super cool men!!!!!.Wat ontzettend leuk voor je, wat een ervaring.Wat zul je zenuwachtig zijn geweest, en dan door naar de laatste ronde, geweldig joh.
Op zich zat ik hier een potje te knipperen tegen tranen van trots op jou Max, oef, kreeg het er warm van toen ik het hele verhaal las.Echt, ik ben echt blij met je en geef je een dikke knufff, Matthea

Unknown zei

He Max,
Top hoor. Daar kun je met recht trots op zijn.
Geniet er maar lekker van!!!
Groetjes,
Wilma en Koen

Anoniem zei

MAX!!!!!!!!!!

AWESOME!!!!

Inderdaad, niet te geloven, echt een Waanzinnige Prestatie, en dat niet alleen, wat zegt dit over wie je als mens aan het worden bent... We zijn best een beetje plaatsvervangend proud op je.

Maarruh... gaat nou niet naast je schoenen lopen want die zien er veel te hip uit hahahaha!!

Ennuh... wel gewoon naar je pa en ma blijven luisteren he!

Heel hartelijke groeten van Kees en Els enzo

Anoniem zei

Geen petje af, maar megahoed af voor je!!

Groetjes,
Miranda & aanhang

Anoniem zei

Komen we net thuis van onze vakantie naar Polen en lezen we van een Hollandse kaaskop die op een Engelstalige school een debatwedstrijd wint.
Is dat ook nog een kleinzoon van ons.
Gefeliciteerd met die prestatie!!!
Opa en oma uit Berkenwoude.

Anoniem zei

Ha Max!!
Echt super gaaf bericht om te lezen!! Heel knap dat je gewonnen hebt! Dat is wel een feestje waard!!:) Weet je wat je eens moet lezen? Het boekje: 'I always get my sin' Gaat over hoe Nederlanders soms (fout)engels kunnen praten, echt super grappig!
groetjes! matthijs en mirjam