Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

maandag 7 juni 2010

Verlofperiode juni-juli 2010

Beste mensen,

Na een lange tijd komt er weer een bericht uit Zuid-Afrika. Hoewel het niet zo is, dat we niets meer te melden hadden, waren de afgelopen maanden zó intensief, dat we keuzes hebben moeten maken. Toch is het goed om jullie weer bij te praten en iets te vertellen over ons.

Hoewel we geconfronteerd zijn met moeilijke situaties in ons leven, kunnen we ook zeggen dat het niet slecht met ons gaat. Wat dit aangaat ervaren we veel steun aan ons geloof in Jezus én weten we dat ons leven niet buiten hem omgaat. Anders gezegd: “Hij is erbij.” Eén (eigenlijk twee) van de zorgen waarmee we geconfronteerd zijn, zijn ernstige ziekten in de familie van Eefke. Zowel haar vader, als onze zwager zijn ernstig ziek geworden en opgenomen in ziekenhuizen. Omdat de zorg rondom Eefke haar vader groot was, hebben we besloten dat zij eerder naar Nederland terug zou gaan. Op maandag 24 mei 2010 is zij vertrokken en woont sindsdien bij haar moeder in Berkenwoude. Hoewel de situatie moeilijk is, zij we toch blij dat we deze keuze heeft gemaakt, want nu kan ook zij er voor haar moeder er zijn. Uiteraard was ook haar vader blij met haar komst én heeft Eefke ook haar zus en zwager kunnen bezoeken.

Hierdoor bleven er drie mannen in Zuid-Afrika en… die rooien het (boven verwachting) goed. Natuurlijk nooit zoals met vrouw/moeder, maar zo goed als het kan runnen wij hier samen de tent! Maar heel lang zal dit niet duren, want op donderdag 10 juni hopen ook Eefke haar mannen naar Nederland te kunnen vliegen. Want tot en met vrijdag 23 juli hopen we in Nederland met verlof te zijn.

Het spreekt voor zich, dat ons verlof er anders uitziet, dan we gehoopt hadden. Toch kijken we ook uit naar al die mensen, die we een lange tijd niet meer gezien hebben. In Nederland zullen we eerst in Kampen gaan wonen. Rondom het eerste weekend van juli vertrekken we naar het westen, hopelijk zijn we dan in Delft.

Beste mensen, we hopen zo veel mogelijk familie, vrienden, kennissen en bekenden te ontmoeten, maar we weten niet zeker of wij jullie allen kunnen zien. Maar als jullie vragen en/of ideeën hebben, laat het ons dan via E-mail weten. dan gaan we bekijken of we een plan kunnen maken.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Ha veltromper mannen, wat goed van jullie zoals jullie het rooijen.
Heel veel goeds met elkaar, succes bij alle laatste voorbereidingen voor jullie verlof, heerlijk om Eefke dan weer in de armen te kunnen sluiten he.Ik hoop voor jullie dat de tijd vliegt maar dat jullie tijd genoeg hebben om alles af te ronden en klaar te krijgen, knuffel, stjuus, Matthea

M2 zei

Hai, ik ben net een lijstje voor jullie aan het maken met tips over het huis.
Sterkte met alle voorbereidingen,
groet,
Marianne

Anoniem zei

Voor Eefke een goede tijd bij haar familie en voor de mannen een goede voorbereiding en reis gewenst! Hoop jullie weer te zien (en vooral spreken :))
groeten uit 't Goudse,
Miranda en de andere Makken