Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

woensdag 19 december 2007

Ontspannen tussen apen en kakkerlakken

Het is alweer half december. De tijd gaat ongelooflijk snel. Wij zijn net terug van een weekje aan de kust en hoewel onze “regeldingen” daar gewoon doorgingen, was het heerlijk om er even tussenuit te zijn.

Want zo langzamerhand zien wij irritaties ons gezin een beetje binnensluipen (het hoort erbij, is ons geleerd). Max en Seth missen hun vrienden en hun speelgoed. Wijzelf verlangen er naar om onze tijd te investeren in datgene waarvoor wij naar Zuid-Afrika zijn gekomen. Maar de dagen zijn versnipperd. Al het geregel rondom onze emigratie en het zoeken van een huis vraagt, zeker hier in Zuid-Afrika, veel geduld en tijd.

Deze week is de container met onze spullen in Durban aangekomen. Maar ja, er is nog geen eigen huis, dus voorlopig zal onze huisraad opgeslagen worden. Dat is een tegenvaller voor Max en Seth. En eerlijk gezegd… ook wij zien (na “bijna een jaar” verkassen, inpakken en uitpakken) er naar uit een “eigen plek”onder de Zuid-Afrikaanse zon te hebben. Onze lijsten en foto’s weer aan de muur, onze boeken en cd’s weer op de plank en eindelijk weer eens slapen op je eigen vertrouwde matras. En om simpelweg… aan de slag te kunnen zodat ook de “gewone” dingen gaan lopen

Deze onderbreking kwam dus op een goed moment. Want van vakantie was het dit jaar nog niet gekomen en een week aan de Indische Oceaan was welkom. En opnieuw merkten wij op dat wij naar een prachtig land verhuisd zijn. Naast allerlei interessante mensen die wij in deze week hebben ontmoet, hebben wij ook kennisgemaakt met een apenfamilie die zich prima voor ons vakantiehuisje vermaakte. Wij hebben een hamerhaai zien zwemmen en een zeeschildpad ontmoet. Daarnaast zagen wij ook kleinere dieren waar wij flink van onder de indruk waren. Enorme kakkerlakkern liepen razendsnel door onze huiskamer. En de Miljoenpoten waren ook zeer interessant.

Brrrrr, we zijn weer opgeladen!

Eefke

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hee, kanjers , lieve mensen, ik begrijp de teleurstelling,sterkte, het duurt hopenlijk nu niet al te lang meer,en dan kunnen jullie weer een eigen plekje creeeren, houdt moed,en veel succes en inzicht en vooral veel, heel veel liefs, Matthea.

Anoniem zei

Behalve de kakkerlakken, zijn we best een beetje jaloers! We blijven jullie volgen, altijd leuk om te lezen hoe mensen het vergaat zo'n eind weg!

Groetjes van uit Den Haag waar het een paar dagen geerlijk gevroren en gesneeuwd heeft, jullie nu ook jaloers? ;-)
Bert, Carla, Rob & Jelle