Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

zaterdag 1 december 2007

Een beeldimpressie van de Ndaleni kerkdienst


De dienst in de gemeente van Ndaleni was een bijzondere. Niet omdat er nu een witneus dominee kwam preken, maar omdat er zoveel getuigenis vanuit ging. Het was een dienst waarin niet alleen jongeren belijdenins van hun geloof deden, maar er is ook een oudere man tot geloof gekomen. Hij werd in deze dienst dus ook gedoopt.
Na zijn doop hebben we met alle belijdende leden het heilig avondmaal gevierd. Ook dit was een mooi getuigen. Samen oud en jong, in leeftijd en in geloof getuigen van de dood en de opstanding van de Heer is een kern van ons geloof. Daarmee wordt iets werkelijk zichtbaar van wat het geloof voor ons betekend.


Maar ja er zit ook een keerzijde aan. De cultuur van de Zulu's is een orale cultuur. Men 'leeft' van de verhalen en alles wat erom heenkomt. Uitvoerig wordt er gesproken en gezongen. Al met al was dit een dienst van ruim drie uur! Nog los van het feit dat we ca. driekwartier later begonnen. Tja, dan wil ook een Zulu weleens afhaken.


Ten diepste deert dat niet, want wie iets van de dag meeneent is al 'rijk' genoeg.

2 opmerkingen:

Unknown zei

het is me niet duidelijk of mijn reactie over is gevlogen, vandaar deze tussenopmerking,..........als niet, dan komt het tzt alsnog goed, liefs, Matthea.

Unknown zei

nee dus, opnieuw dus.
He, lieve broerdominee,wat een mooie, ingetogen foto's.Leuk, jij wit-donker, je collega donker wit.
Mooi, het belangrijkste is ook dat Hij is opgestaan en dat wij in Zijn genade mogen leven.Wat zijn dan drie [+ ] uur....dat het kan is al bijzonder, toch?!!Hadden we hier in Nederland maar eens wat meer orale behoeften, haha.
Gods Zegen en liefs voor jullie, Matthea.