Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

zondag 23 december 2007

17 Ashmore road

Beste mensen,

Gisterenavond hebben we een koopcontract getekend voor een huis! Wow. Hiermee komt er een einde aan een lange, lange zoektocht. Er is veel te vertellen, maar dat zal wel in stukjes en beetjes gaan. In een eerder bericht had ik al de GoogleMap locatie getoond, het middelste huis is het huis waarover het gaat. Uiterlijk eind januari hopen we er in te kunnen trekken.

De zoektocht naar huizen liep tegen haar einde. Vorige week vrijdag/zaterdag besloten we dat we moeten kiezen uit twee huizen (we hebben er meer dan 45 bezocht!). Zoals altijd kwam zaterdag de makelaarskrant (de laatste van het jaar) binnen. We hebben die nog doorgenomen, maar we hadden al twee huizen in gedachten. Toch stond er nóg een huis te koop (in onze prijsklasse), die we nog niet gezien hadden. Dus we belden meteen én we konden direct komen kijken!!!

U raad het al dit (laatste) huis was bijna ' perfect'. Al de huizen die we tot nu toe gezien hadden waren ouder én zij moesten allemaal wel iets verbouwd worden (merendeel om buitenlandse gasten te ontvangen..., o ja, en om een studeerkamer). Dit huis niet! Het is alsof we op het laatste moment een schat vonden. Bovendien is dit een huis dat te zijner tijd ook weer goed te verkopen is, in onze situatie ook niet onbelangrijk! Natuurlijk heeft dit huis ook een paar nadelen, maar die wegen niet op tegen de voordelen die we hopen te genieten.

Vandaag plaatsen we ook wat foto's om jullie een idee te geven. Het is een mooi huis en vrijwel onderhoudsvrij. Hieronder zien jullie de plattegrond. Als je erop klikt verschijnt er een grotere afbeelding.












Vanuit de voortuin is dit het aanzicht van het huis.


Helaas is de foto niet al te best, maar dit is het uitzicht over Pietermaritzburg vanuit de eetkeuken.



Achter het huis is een breed pad. Vandaar gaat het stijl omhoog naar een hoger gelegen achtertuin.



Dit is dan het bovengedeelte van de achtertuin, je ziet nog net het dak van het huis.


Deze foto is achter in de woonkamer genomen. De kamer heeft een L-vorm, van hieruit kijken we via de entree naar buiten.



Dit is de andere hoek van de woonkamer. Je ziet hier de trappen naar de slaapkamers en naar de werkruimte.


Boven is er een werkruimte, voor Eefke en de jongens.


Deze foto is achter in de eetkeuken genomen (met de rug naar de bijkeuken). Je ziet, Eefke ziet het helemaal zitten.


Deze foto is genomen van de andere hoek en kijkt de eetkeuken in (met daarachter de bijkeuken).

6 opmerkingen:

miranda zei

Super!! Gefeliciteerd!! Zo te zien aan de foto's is het een behoorlijk 'perfect' huis! Het lijkt me heerlijk voor de jongens (en voor jullie) om je eigen spulletjes straks weer te hebben. Succes met de inrichtingsplannen (is Eefke wel toevertrouwd), verhuizing en vanaf deze plek ook alvast alle goeds voor 2008!!
Groetjes,
Miranda

Bert Vel Tromp zei

Ja, ook wij vinden dit op het eerste gezicht geweldig!!!!!!
Om te tuinieren zal het wel veel energie vragen, dus goed voor de lijn!!!!!!
Maar hoe ziet de logeerkamer er uit? 2 x 2 meter? Grapje!
Heel veel succes en veel liefs van ma, Matthea en je vader.

Bert Vel Tromp zei

He, lieve mensen, nou, ik mocht niet en toen weer wel, aacchh...maar, als IK het goed begrijp,dan mag ik dus in die grote slaapkamer slapen ALS ik kom......
WAT BEN IK BLIJ VOOR JULLIE, BEN ER BIJNA STIL VAN, en dat voor mij, toch??. Vier maar een feestje nu, hef ik het glas,xxMatthea.

OOO ja, en die auto, hoe ziet die eruit????

Anoniem zei

Beste Hans en Eefke,


Geweldig fijn dat jullie een huis hebben. 't Ziet er allemaal schitterend uit op de foto's en tekening. We wensen jullie daar straks een hele goede fijne "eigen" tijd toe.
Goede dagen gewenst en groeten,

Marijke en Jan Schenkel

Unknown zei

een dag later,...the story goes on,een beeeeetje dichterbij de verhuizing, maar eerst een heeeeleboel nachtjes uitrusten nog voordat....maar, het komt eraan, jullie "eigen"stekkie,ik geniet met jullie mee,groetjes,Matthea.

Stars zei

Hoi Jongens,
Zo rond alle kerstdrukte dan nog ook geweldig nieuws uit Pietermaritzburg. Wij weten als geen ander hoe thuis je kunt voelen als je uiteindelijk weer je eigen spulletjes om je heen hebt. Gewoon weer je HEMA-bekertjes, etc. etc. Alles wat je dierbaar is en van een huis een thuis maakt....
Ik hoop dat er in de rest van de dagelijkse routine ook langzamerhand wat rust komt. Vergeet niet, het is pas 3 maanden, en jullie hebben al zoveel geregeld in die korte tijd in een vreemde land. Jullie doen het allemaal geweldig, en een beetje irritatie soms is helemaal OK. Love. Elma