Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

zondag 21 oktober 2007

Maar toch ook weer praatjes

Lieve mensen, deze week is het een maand geleden dat we vertrok- ken. Kunnen jullie je het voorstellen? De afgelopen tijd hebben we uiteraard contact gehad met o.a. onze familie. Het ‘vreemde’ daarbij is dat we nu – net als in Kampen – het gevoel hebben dat we zo bij elkaar op de koffie kunnen. Alleen wanneer we stil staan bij het feit dat we ver weg wonen, dan beseffen we dat het anders is.

Misschien kunnen we in onze multi-commumicatie tijdperk er een Cruijfferiaanse uitspraak van maken: iedere vertrek heeft zijn aankomst! Met andere woorden, ook al wonen we ver weg, we kunnen door onze communicatie middelen elkaar schrijven, spreken en zelfs zien. Meer dan we daarvoor ooit gedaan hebben. Het is overigens fijn om te ervaren dat en hoe jullie met ons meeleven, lezen, reageren, bellen en Skypen. Het helpt ons echt.

Uit jullie reacties blijkt ook dat er best nog wel veel vragen leven. We proberen die zo goed als mogelijk te beantwoorden. Dit geldt ook voor vragen die jullie in b.v. reacties of email stellen. Maar voor ons is het makkelijker om deze vragen via de weblog te beantwoorden. We hebben (nog) beperkt Internet én zo kunnen jullie meelezen met de antwoorden op vragen van anderen. Hierdoor hopen we een goed beeld te kunnen schetsten van onze ontwikkelingen Dus: s.v.p. blijf reageren én we lezen ook heel graag hoe het jullie vergaat, ook dat hebben we nodig.

Goed, hoe is het nu bij ons? Echt het gaat (nog steeds) heel goed met de familie! Goed gaan betekent dat we de ups en downs goed doormaken. Van tijd tot tijd is een van ons het even zat, maar daar is dan ruimte voor.
Vooral in deze tijd hebben we profijt van onze cursussen die we aan het HKI in Utrecht gevolgd hebben. Daar zijn we voorbereid op hoe we tegen verschillende reacties, gevoelens, enz. aan kunnen kijken.

Uiteindelijk is de taal het meest lastige om mee om te gaan. Wamt hoeveel je ook van het Engels weet, we merken dat we het huis-tuin-en-keuken Engels gewoon moeten leren. Bijvoorbeeld: als je iemand ontmoet (zeker die je een beetje kent) dan gaat dat zo: Je ‘pitcht’ je stem een beetje omhoog en zegt: ‘Hello, how are you?’ (reactie) ‘O, I’m fine thank you and how are yourself?’ (je antwoord) ‘O, I’m fine, thank you.’ Daarna begint de eigenlijke conversatie. Nou dat vindt dus tientallen keren op een dag plaats. Natuurlijk is het gehele gesprek omgeven door vergelijkbare ‘overdreven’ beleefdheid en belangstelling, net zoals de afronding van het gesprek. ‘All right, thank you so much.’ ‘O, no problem, pleasure, bye, bye’. Enz., enz. Als Nederlander wordt je daar dus ‘gek’ van (uitspraak van Seth). Maar goed, zoals ik al schreef: we overleven het goed...
Een ander middel om deze periode goed door te komen is natuurlijk met elkaar op stap gaan en leuke dingen doen. Gisteren (Zat. 20 Okt.) zijn we op bezoek geweest bij de fam. Vonkeman (de eerste zendeling). Dat was een heel gezellig bezoek met veel verhalen. Het is ook goed om te merken dat mensen heel belangstellend naar de jongens zijn. Dat beurt hen op!

Aansluitend hebben we een relatief klein wildpark (uiteindelijk groter dan alle Nederlandse dierenparken bij elkaar) bezocht. Ja, en daar zagen we natuurlijk de nodige Afrikaanse schoonheden. Maar om nu te bewijzen dat we ook van het kleine genieten doe ik er een fotootje bij. De rest bedenken jullie zelf maar.

Hartelijke groet,
Hans

P.S. O ja, voor wie het nog niet weet. Gisterenavond is Zuid-Afrika wereldkampioen rugby geworden. Groot feest!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja de tijd "vliegt" om. We genieten van jullie belevenissen. Fijn dat de jongens het ook goed naar hun zin hebben. Er zal ook wel de nodige tijd in de tuin gaan zitten. Behoorlijk wat gras om te maaien.

Groeten,
Marijke en Jan Schenkel

Anoniem zei

Hallo daar!

Jullie hebben een prachtige website. Wij hebben deze gekregen van Yvonne van Tim. Ik heb veel bewondering voor jullie! Alie zou graag jullie adres willen hebben. Zouden jullie dat willen mailen naar: marianverhaaren@hotmail.com? En natuurlijk krijgen jullie de hartelijke groeten van haar!

Veel liefs,
Marian

Unknown zei

Wat een mooi landschap he, geniet er maar van,is jullie van harte gegund. Tijd om harder te werken komt nog wel, genietze, liefs, Matthea.