Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

woensdag 24 oktober 2007

Kanibalen, dauwtrappers, vogelspotters

Zomaar een impressie van hoe Hollanders in Afrika hun cultuur in stand houden.

Voor het geval u het nog niet wist: Afrika is het land van de Braai, nou dat is tegen Seth niet tegen dovemans oren gezegd. 'Die kip kan ik echt wel in m'n eentje op.' Zo gezegd, zo gedaan en de hele kippenborst werd door meneer verslonden. Overigens nog voordat de bokkies het wereldkampioenschap behaalde.

Naast al het harde wer- ken (het aan te passen in de nieuwe cultuur), trekt de familie er geregeld (voor dag en dauw) op uit. En, zoals ze gewend zijn in het Hollandse landschap, in korte broek met sandalen. Nou, dat leren ze ook wel af. Afrika is niet een land waarin je op pad gaat zonder je goed te kleden. De mieren zijn soms drie keer zo groot en een slangetje kan altijd om de hoek liggen loeren. Nee, in het vervolg de wandelschoenen aan en een lange broek.

Tot slot twee Hollandse mannen die beide zo hun eigen interesse hebben. Seth heeft het doorgaans al snel gezien en is op de uitkijk of er niet een leuk terrasje te vinden is. Of op z'n minst een picknick-tafeltje. Ja, zeg, we kunnen toch wel wat eten?

Max, is van iets ander hout gesneden. Hij treed meer en meer in de voetsporen van zijn opa's. Max kan enorm genieten van alles wat beweegt, groeit en bloeit. Kortom het is leuk om met de mannen op stap te zijn.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hans Eefke Max en Seth,

We zijn blij dat het zo goed met jullie gaat.
De Afrikaanse keuken bevalt blijkbaar ook al prima ;)

We lezen jullie stukjes met veel plezier en leven op die manier erg mee.
Blijf schrijven en posten, dan blijven wij lekker lezen.

Groetjes uit een steeds kouder wordend Kampen

Joop, Ingrid, Esther van Dijk

Unknown zei

Fijn dat alles goed gaat.Max, Mark is ook kort nu, net zo stoer als van jou, echt super.
Ben benieuwd naar wat je alleaal ziet en te vertellen hebt over de natuur, geniet er maar van, matthea.

Unknown zei

ik moest er even op gewezen worden, maar Seth, wat zie jij er ook stoer uit met een kort koppie, mooi joh, Matthea

Fam. J.G. Vel Tromp zei

Tja, nou dat wil nog wat. Letterlijk met de botte schaar werd zijn haar drastisch veranderd. In Nederland zou je een vermogen kwijt zijn om zo'n dergelijk kapsel aangemeten te krijgen!!! Eén troost: de kapster was verguld over haar werk #:-).