Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

woensdag 3 oktober 2007

Boodschappen, kerk en scholen

Alweer een ruime week verder.. Wij hebben onze handen vol aan de gewone dingen. Alles opnieuw uitzoeken en opzoeken. Voor ieder boodschapje de auto instappen. (wij wisten dat, maar het is toch echt wennen) Iedere dag weer nieuwe dieren in je tuin of omgeving ontdekken. Jammer genoeg hebben wij niet direct beschikking over internet. Dat betekend dat wij om de zoveel dagen een ritje moeten maken naar Bob en Geertje om even de email te checken etc.. Nu is dat gezellig genoeg en wij zijn bijzonder blij dat zij daar ons de gelegenheid voor geven. Telefoneren (wij hebben alleen mobiel) is hier duur. Laat staan wanneer je naar Nederland belt, dus proberen wij dat zoveel mogelijk te beperken.

(Even tussendoor: dit is ons huis even na 21.00 uur P.M.)

Om 9 uur zaten wij in de Dopperkerk. Dezelfde kerk waar wij door onze collega’s eerder deze week waren ontvangen. Ds. Vonkeman preekte. In Afrikaans, dus ook de Max en Seth konden het redelijk verstaan. Wij werden als gezin door ds. Vonkeman voorgesteld aan de gemeente. Maar na afloop was er niemand van de gemeente die zichzelf voorstelde of ons aansprak. Dat was wel even gek. Dat zijn wij zo anders gewend. Maar Bob Wielenga (die er ook was) vertelde ons dat men dat in deze kerk niet gewend is. En zeker als je dominee bent, (pffff) dan is er helemaal afstand. Dus... je moet zelf op de mensen afstappen anders heb je weinig kans op contact. Oké.. dat weten wij dan ook weer.

Intussen is het bezoek aan Richmond alweer achter de rug. Het was een mooie rit. Alles is veel groener dan tijdens ons bezoek in juli 2005. Toen was het winter en nu is .de lente begonnen. Onze bezoek duurde niet lang. Idith is nog aan het herstellen van een zware operatie. Leuk was het om hun dochter Jaël weer te ontmoeten. Jaël is van de leeftijd van Max. Dus Max zag zijn kans schoon om vragen te stellen het schoolsysteem.


Dinsdag 2 oktober Seth kwam ons al vroeg wakker maken; “ Vandaag moet ik naar school, wakker worden”! Hij had er zin in, maar was ook een beetje zenuwachtig, zijn boterham bleef half opgegeten op zijn bord liggen. De school is een groot complex. Het bestaat uit allemaal verschillende gebouwen. Vroeger waren het woonhuizen. Er ligt een zwembad bij en grote sportvelden. Het interieur is ouderwets en rommelig maar wel gezellig. Tussen de gebouwen ligt een grote tuin met speeltoestellen en tafeltjes. In de bomen hangen kooien met parkieten en er lopen schildpadden rond. Ieder gebouwtje heeft een veranda waar allemaal tafeltjes staan om aan te werken. Heel veel gebeurd dus in de buitenlucht. Binnen in de gebouwen zitten alle kinderen op de grond. Nadat wij een korte rondleiding hebben gehad in de school geeft Seth aan dat hij vanmorgen graag wil blijven. Een dikke knuffel en daar gaan we dan. Wanneer wij hem om 12.30 uur ophalen is hij moe maar positief.
Morgen wil hij weer! Dat komt mooi uit, want morgen gaan wij met Max een kijkje nemen op Gracecollege. Spannend!!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk om te horen en - op afstand - mee te kijken. Spannend (vooral school!) en wennen dus. Grappig dat mensen niet uit zichzelf naar je toe komen, vooral goed om dat te weten ;-)!
Sterkte en liefs!
Wilma

Unknown zei

Nou, als ik die foto van het huis zie, dan is het niet moeilijk te raden waar het geld zit,poeh hee, wat een leuk huis.Wat een ruimte!!! Uiteraard is het jullie van harte gegund, maar toch...haha.
Succes met alle wennerij en nieuwe ervaringen, blijf maar lekker delen, genieten we een beetje mee.
God is nabij en Hij zal jullie Leidsman zijn.Daar vraag ik iedere dag om voor jullie.Kisses, Matthea