Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

zaterdag 29 september 2007

Onze eerste dagen in Afrika

Lieve mensen,

Natuurlijk zijn jullie heel benieuwd hoe wij het de eerste dagen gehad hebben. Nou daar kunnen we kort over zijn: het was goed. We genieten volop van ons huis. In Afrikaanse begrippen wat klein (woonkamer, keuken, 3 slaapkamers, douche, garage en ongeveer 700 m2 tuin), 't is maar wat je klein noemt.

Het is vooral de tuin dat ons goed doet. Niet alleen de vrijheid voor de jongens, maar ook de flora en fauna. Geweldig! De vele soorten tropische vogels zijn bijna niet meer op te noemen, maar ook reptielen (Google maar eens naar een afbeelding van een Boom Agame), vlinders, krekels en ga zo maar door. Je kunt je voorstellen wat dat met vooral Max doet!

We zijn nu echt bezig met een nieuwe fase: opbouwen. De laatste maanden waren we bezig met afstrepen, maar nu gaat de lijn weer omhoog. Nu moet u daar niet al te grote voorstellingen van maken. We hebben namelijk voor twee dagen boodschappen gedaan. Het koste ons 3 uur om een karretje vol te krijgen. Tja, 't is maar wat je opbouwen noemt.

Zijn er ook moeilijke kanten? Jawel, maar niet zoveel. We ervaren dat de afgelopen periode zwaar is geweest. En dus zijn we moe (en dus zijn we kribbig :-(). De jongens hebben nu regels over wanneer er iemand zich even terug trekt en dat werkt goed. Toch is dit nog even pittig.

Onze bereikbaarheid is nog niet zo goed, Het huis heeft geen telefoonlijn liggen, dus we hebben alleen een mobiel. Wie ons wil bereiken zal zelf met ons contact moeten zoeken, wat met mobiel bellen naar Nederland (alleen pre-paid) is zo kostbaar dat we alleen korte gesprekken kunnen voeren. Andersom (Nederland-Afrika) is behoorlijk voordeliger zeken met een carrier-select. Zodra we een landlijn (sorry = Afrikaans) hebben en Internet zal dat anders worden. Onze mobiel nummer is: +27 (0)769833135.

Er is veel te vertellen, er is al zoveel moois door ons gezien. Konden jullie maar even om een hoekje kijken. Wij hopen binnenkort weer wat meer van ons te laten horen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie Skype heeft en tegoed koopt voor Skype-Out, betaalt 0,189 euro per minuut voor bellen naar het mobiele nummer in ZA. Of kan het voordeliger?

Dirkje zei

Lieve Hans en Eefke!

Dat klinkt allemaal goed! Geniet ervan! En ik zal vanaf een ander continent met jullie meelezen!

Liefs!
Dirkje

Ps. misschien biedt www.goedkoopbellen.nl nog een uitkomst!

Anoniem zei

boomagaam. WOW!!