Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

zaterdag 2 juli 2005

Vrijdag 1 juli

Vanmorgen hebben we om 8.30 uur een bidstond bij fam. de Haan. We zijn er iets later, maar dat is hier in Afrika geen probleem. Vooraf wordt er veel gesproken over gaande zaken, naast zakelijke dingen ook wat informele zaken. Riens opende de morgen met een stukje tekst uit Openbaringen 13,7-9. Hij sprak over het spanningsveld tussen het doel van Jezus – lag dat al vast? – en dus dat van mensen ten overstaande van het kwaad. Hij betrok dit op de aids problematiek en de vragen die mensen hebben. Aardig was dat hij een verband legde met het artikeltje dat in Opbouw heeft gestaan over mijn werk. Aansluitend hebben we een rondje gebed gedaan.
Na dit gebed sneed Riens aan met de vraag of wij/ik nog een gesprek met hem wilde houden. Hij/zij weten verder niets van ons programma en een stuk irritatie is duidelijk merkbaar. Te meer omdat Riens aangeeft dat de verwachtingspatroon van Kampen NIET overeenkomt met die van b.v. de TC. Riens sprak ook uit om met Arie samen te spreken, wellicht iets voor a.s. vrijdag. Ik hoop vanmiddag bij hem langs te gaan. Nu eerst ga ik me voorbereiden op vanavond: een ontmoeting met leiders van de zondagschool. Arie heeft mij gevraag om de inleiding te maken.


Hans

Terwijl de tijd verstrijkt komen Hans en ik erachter dat een aantal zaken nogal gecompliceerd liggen binnen het zendingswerk hier. Taken die niet duidelijk zijn, of niet duidelijk zijn overgedragen. Mensen die belast zijn met werk wat niet ligt in de lijn van hun opleiding en waarvan frustratie en overbelasting het gevolg is.
Wij hebben gemerkt dat ons werkbezoek ook niet echt goed georganiseerd is. Er wordt veel gesproken maar weinig echte duidelijkheid gegeven over wat men van ons en met name van Hans verwacht. Wanneer wij vanaf het huis van familie de Haan naar huis lopen praten wij er samen over. Wij zijn het er samen over eens dat het lijkt dat samenwerking en communicatie hier summier aanwezig en dat het erop lijkt dat een ieder op zijn eigen houtje aan de slag is.
Ook hebben wij nog vraagtekens bij het onderwijs hier. Maar wij moeten zeggen dat om enigszins een redelijk beeld te krijgen er nog meer informatie nodig is. Idith beloofd ons mee te nemen naar Pietermarietzburg om wat Highschools te laten zien. En tegelijkertijd zal zij ons zoveel mogelijk informatie doen toekomen. Vandaag besluit ik een dagje te luieren in de zonnige tuin. En dat is heerlijk! Even opladen, want er staat weer een druk weekend voor de deur.

Eefke

Geen opmerkingen: