Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

donderdag 23 juni 2005

woensdag 22 juni

Eefke en Hans hebben een afspraak met Cipho Phungulo, de voorzitter van de groep kerken waar we wellicht gaan werken. De jongens blijven thuis, de reis en de drukke dag van gisteren was hen echt te veel. Samen lopen we de heuvel op en zijn dan al snel aan het einde van de weg. Cipho’s huis staat aan de rand van het dorp en kijkt over een prachtig heuvelgebied uit. We worden ontvangen door zijn oudste dochter, die niet op school is omdat haar juf al vóór de vakantie terug is naar de stad. Dat kan blijkbaar hier.
Het gesprek van Cipho was heel onderhoudend. Cipho is predikant sinds 1998 in Endeleni en werkt al sinds zijn begin samen met Arie. Cipho weet heel goed waar hij naar toe wil en vroeg heel gericht naar mijn leven, studie en ontwikkelingen voor het komende jaar. Cipho was ook heel belangstellend in de Havenkerk en informeerde hoe wij mensen en hun problemen benaderen. Na het officiële gesprek hebben we met hem koffie en wat broodjes gegeten.

’s Middags zijn we naar Pietermaritsburg (PMB) vertrokken. Arie had een zakelijke afspraak en wij wilden graag een auto huren. Arie is rijkelijk geslaagd voor zijn missie, maar voor ons was er geen auto beschikbaar. Vooral Merrel heeft zich ingezet om te zoeken naar de voordeligste oplossing. We zijn uiteindelijk in een splinternieuw winkelcentrum beland. Hé een SMS-je: van Pa & Ma, dat is leuk gelijk even reageren. Heerlijk om even in een super store te winkelen, gelijk maar wat boodschappen voor vrijdag en zaterdag gedaan. Bij een locale boekenwinkel hebben we voor onszelf een kaart van ZA, een vogelboek!, een wildboek en een basis cursus Zoeloe gekocht. Eigenlijk was ik ook opzoek naar wat literatuur, maar dat komt later wel.Aan het einde van de middag zijn we weer naar huis gereden, helaas had ik mijn prepaid leeg gebeld aan de autoverhuur van Avis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Hans & Eef, Max & Seth,

Klinkt opwindend allemaal. Trouwens ontzettend leuk geschreven ook, een plezier om te lezen. Jullie lijken in ieder geval goed op dreef te zijn. Knap hoor om al gelijk allerlei dingen te ondernemen na zo'n reis. Wat dat schooluniform betreft: Max zal er ongetwijfeld geweldig in uitzien. Inmiddels zitten wij hier ook in Zuidafrikaanse temperaturen. Na drie dagen 30 graden hebben we vandaag het stadium 'hittegolf' bereikt. Veel plezier nog en succes. Carla van de Zuidergracht

Anoniem zei

Hallo Carla van de Zuidergracht.

Wij zijn erg benieuwd naar hoe je een 'comment' plaatst, wij krijgen het nl niet voor elkaar.

Zou je ons dit kunnen laten weten?
Alvast bedankt!
irenevankuiken@cs.com