Volg onze bezigheden nu ook via Google+

Gaandeweg ontdekten we dat we minder frequent de blog bijhouden. Dit heeft te maken met de routine van ons dagelijkse leven. Hoeveel Nederlanders schrijven over hun dagelijkse leven? Toch vinden we het belangrijk om kleine en grote dingen te delen. De grote dingen zullen we op deze blog blijven schrijven, maar voor de meer kleinere dingen maken we gebruik van Google+. Wie geïnteresseerd is kan mij een E-mail sturen, waarna je een uitnodiging ontvangt om op die manier ons te volgen.
Aanmelden voor Google+ kan ook via deze link: Google+ aanmelden.

donderdag 23 juni 2005

Vrijdag 24 juni 2005

5.30 uur
Vandaag staan wij vroeg op. Er staat een tocht naar een Wildpark op het programma. Heerlijk om in onze ‘eigen gehuurde’ Volkswagen Polo op pad te gaan. Max hebben wij zo wakker. Hij verlangt er al heel lang naar om de ‘big five’ in het wild te zien. Seth heeft een cadeautje voor ons, hij heeft in bed geplast… en wij waren zo lekker op tijd. Uiteindelijk zijn wij om 6.45 uur weggereden. Er zijn al volop kinderen op straat rond die tijd. Zij worden opgehaald met busjes om naar school te gaan. Of zij lopen het hele eind. Dat kan soms 3-5 kilometer zijn. Het autorijden is in ieder geval wennen… maar wij merken ook dat het bijzonder uitkijken is. Er loopt van alles op de weg (wat bij ons een provinciale weg is): mens en dier. Maar ook op de snelweg kunnen wij onze ogen niet geloven. Er steken mensen regelmatig de snelweg over. Men lift langs de snelweg, men jogt langs de snelweg en men fietst op de snelweg. En dat terwijl het verkeer met ruim 120 km per uur langs raast. De benzinepomp waar wij even ontbijten is beveiligd

10.15 uur
Het landschap verandert langzamerhand. Het is uitgestrekter, woester en glooiender. Ik verbaas mij nu ook weer over de ongelooflijke armoedige woonomstandigheden. Wij rijden langs een krotje, half beton, half hout met een dak van golfplaat. Naast de deuropening kun je op de muur de volgende tekst lezen: Hairsalon. Overal lopen geiten en kippen. Tussen autowrakken en afval ligt soms iets wat op een moestuintje lijkt. Je ziet vrouwen water pompen uit een pomp. Met grote jerrycans op hun hoofd lopen zij weer terug naar huis. En dat is soms een flink eind weg. Maar niemand lijkt haast te hebben.

10.45 uur
Wij rijden het Umfoluzipark binnen. Max valt met z’n neus in de boter. Een grote Afrikaanse olifant kruist ons pad. Een mooie start van een prachtige tocht. Ikzelf geniet enorm van het woeste landschap. Spannend is het om te kijken of er ergens een wild dier te ontdekken valt in deze enorme ruimte . Jawel… drie giraffes staan er heerlijk in de zon blaadje van de bomen te trekken. Rijdend over hobbelige paadjes ontdekken wij de zwarte en witte neushoorn, impala’s, krokodillen en zebra’s. Hans geniet van de prachtige vogels. In het kamp waar wij de nacht doorbrengen lopen aardvarkens rond, talloze hagedisjes en aapjes. Op de koelkast in het huisje zit een slot. (slimmer aapjes) Wanner het ‘s avonds donker wordt, zien wij een hyena rond ons huisje sluipen. De volgende morgen lopen er een heleboel zebra’s rond in het kamp en ontbijten wij met een prachtig uitzicht over het wildpark. Helaas wij mochten geen leeuwen ontdekken, maar dat schijnt ook heel bijzonder te zijn wanneer je deze dieren ziet. Zij verstoppen zich heel goed. Wel heeft vandaag (zaterdag 25 juni) een Afrikaanse olifant ons de weg versperd. En dat vond ik echt spannend. Er word gewaarschuwd voor deze dieren. Zij zijn bijzonder agressief. Wij hebben 20 minuten gewacht en uiteindelijk toen hij ons zijn rug toekeerde zijn wij er voorzichtig langs gereden.

Na 2 lange dagen in het Wildpark keren wij weer terug richting Richmond. Eerst een Wimpy ingedoken (je wordt aan tafel bediend) vervolgens getankt (bij iedere pomp staat een bediende) en de ramen van je auto worden gewassen. In het pikkedonker de lange, lange weg weer teruggereden. Zelfs op dat moment waren er nog mensen langs de kant van de snelweg aan het liften. Op de vluchtstrook!! Wij hoorden ook dat het dodental onder wandelaars in het verkeer in Zuid-Afrika boven de 10.000 ligt. Het is goed om weer veilig in Richmond te zijn.

Geen opmerkingen: